Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torben,Tändstickorna och boken

Torben lämnade Köpenhamn
med en strålande ide'
Med en bok och tändstickor
skulle han ut på en turne'
Han förväntade sig en öppen famn
och att inget skulle gå på tok
När han skulle showa loss
med sina tändstickor och en bok

Förväntansfull kom han fram
till sin första stad
Där han skulle bränna
Boken blad för blad
Innan han ens plockat fram
sin minimala rekvisita
Blev det kravaller
så Torben fick smita

Vart skulle Torben ta vägen
efter denna stora flopp
Då hörde han om en kristen by
Där fick bli nästa stopp
Han riggade sina grejjer
på ett litet torg
Detta va hans stora dag
Lyckan fyllde varje andetag

Den lilla byn tog hans grötiga tal
Som en sjuk liten bagatell
Sen brände Torben boken
och det blev sedan kväll
Folket insåg dagen efter
Vilken bok han hade bränt
Det var en gammal bok
Med två testament

Osv osv osv inte klar än...








Bunden vers (Rim) av Fred Riik
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-04-18 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fred Riik
Fred Riik