Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna låt handlar om fusk och hyckleri på arbetsplatsen.


Blaha Blues

Efter alla år som gått
Har jag nu tillslut förstått
Jag har insett verkligheten
Och genomskådat hemligheten
Nu har man sett det tragiska
Det fanns genvägar som var magiska
En trovärdig röst ett skådespeleri
Ett glatt skämt när chefen går förbi

Så många profeter som genom åren
predikat bibeln om hur allt ska va
Men nu känns svaret rätt så givet
Allting är blaha!
För man ska utföra sitt arbete
Genom att fuska med gott samvete
Och frågar nån hur man har gjort
Ska lögnen komma fram som ett jokerkort

Så mycket slöseri av min tid
Men jag tänker inte ta nån Stridh
Lägger ner både yxa och svärd
Och låter ni va lyckliga i eran värld
Vad är korrekt och vad är tjänstefel ?
Det finns inget svar för allt är bara ett spel
Hela härvan har tatt för mycket Kraft
Så jag blandar ett glas flädersaft

För efter alla år som gått
Har jag nu tillslut förstått
Jag har insett verkligheten
Och genomskådat hemligheten




Bunden vers (Rim) av Fred Riik
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-25 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fred Riik
Fred Riik