Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hösten smittat av sig

I takt med lövens färgskiftningar dör vi.
Från klart och skarpt till dovt och fallande.

I takt med höstens intågande förloras själar.
Från vilda nätter till mulna mornar.

I takt med kylans återkomst står vi här, handfallna.
Från lyckliga tjut till ekande rop.

Det är nu vi dör. Det är nu vi förlorar.
Det är här vi begravs, i högar av dova löv, svala dagar och blir ett med mörkret.

Det är här och nu. Tillsammans med hösten, som vi blir ett med allt. Kalla, tomma, döda.




Fri vers (Fri form) av Ellie_A
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-27 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellie_A