Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teknikens under är redan här

När jag var liten fanns det bara Tv ett i svartvitt
En endaste kanal
Och det med Hylands hörna då Per Oscarsson
strippade för första gången
i svensk television
Det blev till ett rama skri
Så vågat
Men så hade han också ett helt gäng med kalsonger
på sig samtidigt och behövde aldrig visa snoppen
Men det var vågat då på den tiden
I slutet på sextiotalet
Sedan kom miniräknaren på sjuttiotalet
Wow, tyckte man då
Så lätt att räkna att man kanske kunde fuska på
mattematiken i skolan

Nu när jag har blivit stor finns det hur många Tv kanaler
som helst att tillgå med olika innehåll
Plus alla mobiler och datorer som har uppstått
Ja, you name it
Jo, det finns
Och det och det och det
Så mycket teknik att man knappt vill tro att det är sant
För fy fan vad tekniken har gått framåt de senaste
tjugo - trettio åren på gott och ont
Teknikens under är redan här på tvåtusentjugotalet
som börjar nu
Väntar på att Playstation fem ska släppas tidigt nästa år
Någon gång i Mars såvitt jag förstår
Vilket ska bli kul att spela, så det förslår...

Ken Cassel
7/10-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-07 13:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Håller med om att det är på gott och ont...men det är väl bara att försöka hänga med...:-)
2019-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel