Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbarnen

Barnen rycker vingarna av trollsländor
tunna som fuktigt papper
genomsynliga som färsk sav
de griper om de vinglösa kropparna
känner alla ord
som kommer att nedtecknas innan undergången
det sista ordet som kommer att uttalas
till lukten av dimma och kallt grus
det första tecknet ristat i fuktig lera
utsuddat innan leran torkat
med ögon av smält guld och ansikten av granit
som hämtats ur urbergets famn
huggits till av tysta händer
häller vatten ur sin ofunna källa
längs deras hudlösa kinder
tatuerade med fluorescerande blommor
lysgröna stänglar mot tinningarnas valv
de tyder ordens fysiska form
hur de känns mot tungan och tänderna
vibrationerna i luften
nattljus genom de oskyddade gardinerna
skuggorna rinner mellan dem
andetag av svart brus
och barnens knubbiga armar
med små fingrar av smält mörker
nätterna är blinda
de rör sig obehindrat mellan husen
vildhundarna viker undan när de närmas
det är något med deras vittring
en frånvaro i luften
framför dem brer de grå fälten ut sig
som nyfödda vingar, ännu skimrande av fukt




Fri vers av Grävling
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-10-09 20:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Under ytan finns ett djuriskt drag av grymhet, som en avmaskering av en idyllisk bild av barndom och natur. Ditt språk är fullkomligt bländande i sin kreativa blomning!
2019-10-10

  Ulf Carlsson VIP
Svårt att hålla kursen i denna skog av bilder och nyskapade uttryck!
Kan användas som en lärobok i metaforik och som en inspirationskälla i försöken att formulera det som rör sig inne i skallen när man skriver poesi.
2019-10-10

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fint och fantasieggande en av dina allra bästa
bokmärkes
2019-10-10

    Lena Staaf VIP
Ödsligt vacker dikt. Barnen - jag får associationer till Flugornas herre - barn lämnade åt sig själva som utvecklar sina grymma sidor.
2019-10-09

  Bjarne Nordbö
Blev till min godnattsaga. Tack.
2019-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling