Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande djur

Vi är också sällsynta varelser
insekter sovande i askar
bland pärlor av rökgrått glas
och ditt namn är ett namn för fåglar
för sparvägg med spräckliga skal
ödlor med ormbärsblå ögon
i ett blekt ljus som samlats
längs ravinens bård
är du oersättlig
som ett hotat djur
en fågel med mänskliga vingar
omfamnar du den eroderade jorden
andas in i hennes mun
allt som dött för att du ska leva




Fri vers av Grävling
Läst 147 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-10-10 19:21



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Om att skydda oss och de andra djuren mot världens förstörelse.
2019-10-11

  Kungskobran VIP
Stark dikt om människans väsen
2019-10-10

  Ulf Carlsson VIP
En sorts tröstrik oändlighetsmystik möter mig i denna formsäkra dikt. Jag tänker (osökt?) på några rader i Gullbergs "Bön i bärnsten":

"Lös mig ur fem sinnens förorening
och behåll min form som flugan i
bärnsten, vinglätt, drabbad av förstening
i den bruna natt som skall förbli"
2019-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling