Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hästen som världen glömde


Det går en kvarglömd häst på ängen i oktober
han är svart i hårremmen av regn och vinden skakar gula löv ur skogen
där går en häst och drömmer
om flickors lår kring hästens länder
flickors fingrar flätade i hästens man
Där går en häst som någon glömt att hämta hem
och skymningstäcket vilar lätt på hästens rygg
Men skogen skogen lyser




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 277 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-16 14:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har tänkt läsa "Vardagar" så småningom.
Tänkte först att: "Jaha, ännu en dagbok från Österlen..."
Men "Don't knock it till you've tried it".
Lundells böcker är i princip den enda skönlitteratur jag läser.
Jag har följt honom sedan jag läste "Jack" på sjuttiotalet. Troligen 1977 eller 1978 (den kom 1976).
2019-10-16

  Kungskobran VIP
Fin symbolik i din dikt
så kan det vara för många
2019-10-16

  Kungskobran VIP
Ulf Lundell är en stor poet
Vardagar är en fantastisk bok i all sin enkelhet
2019-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Beklagar detta med å, ä och ö
2019-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Sångtexter
Solen gr upp ver stan igentidigt en morgon i maj
Gatorna r tomma
Med kastspt i hand steen gammal man vid en kaj
Du vaknar i nnu en frmmande sng
Du kpte den med smek och smicker
Hon gav dej sin varmaste famn fr en natt
Du tar dina klder och sticker
Du hade allting som du drmde om
Alltihop frsvann p en dag
Det skulle inte hnda dej
Det hnde nd och hon tog vad hon kunde ta
Du kr hnderna djupt ner i jackanoch gr dej klar fr nnu en dag av grubbel
Det blir vin hos nn vnoch en massa snackoch bitter lngtan och trubbel
Men nere i city str en hund och grter
G ner dit om du kanoch ge'n en hjlpande hand
Nn har glmt honom dr han r vergivenoch det str ingenting p hanshundhalsband
Du kan kalla'n vad du villmen jag tror att den hunden heter Chans
Skynda dej ner nu
Du mste nd snart ngon annanstans
Kp nya klder
Kp nya skor
Hr hur trastarna sjunger ver stan
Minns du hur du sletoch var stolt fr det
Du gjorde allt fr dina barn
Du vet att du duger lika bra som nn annans varfr ser du ner i backen nr du gr
Du vill inte ge nnting till ngon lngres d r det heller ingenting du fr
Men nere i city str en hund och grter...
Den hr vrlden kan va s hrd s full av djvelskap
Folk blser varann och blir blsta
Det r snlt och kallt och hrda blickar veralltoch drrarna dom frblir lsta
Men nere i city str en hund och grter...
Källa: Musixmatch
Låtskrivare: Ulf Lundell

2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger