Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden åter


När himlen närmar sig jorden
och gässen samlar sig och sträcker mot söder
för att hinna ut
innan öppningen sluter sig och strimman försvinner
kommer de tillbaka in
i ett välstavat v
De svarar på gässens skärande skrik med en versrad
De har varit långt borta i världen och har mycket att berätta
Mätta med mening slår de sig ner på tingen
ger dem meningen och skärpa
där konturerna varit suddiga så länge
De har hittat tillbaka med sin inbyggda kompass
som varje år
och förvånas över min förvåning över att de är åter




Fri vers av Soldansare
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-16 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soldansare
Soldansare