Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prata inte med hat i munnen


det är nog dags
för årliga besiktningar
av människan

bristfälliga filter
släpper igenom
alltför mycket föroreningar

missnöjet jäser
en förruttnelse inifrån
försvagar människan

stanken visar sig
när munnen öppnas
och tanken är full med hat

miljöhotet är skrämmande




Fri vers av Blåbäret
Läst 396 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-10-17 16:14



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Rubriken slående, också för att travestin kommer från uppmaning till barn och det funkade redan vid första kommentaren. Ansluter m a o helt till Engels respons - så kommer väl en ny ryggmärgsrespons ha ha - för redaktionen att tvätta bort.
2020-03-04

  Roger VIP
Bra skaldat och rubriken är ju klockren! Det är många som borde tänka innan de talar!
2020-02-09

  Snöspår
Mycket tydlig och känslostark bild du ger här. Tung rubrik.
2020-01-02

  Engel
Bländande färgstarka ord, som river upp lögner, plöjer upp träskmarker.

Ett kvitto på den skyhöga sanningshalten är att Larz inte kunde låta bli att ignorera titeln.
2019-11-19

  Peter G VIP
Tänkvärda ord i dessa tider när goda initiativ bemöts med hejdlöst hat! Nånting är riktigt fel i vår värld och som människor påverkas vi på många vis av miljöhotet både till det yttre och inre!
2019-10-20

  Lars Hedlin
Bra och tankeväckande!
2019-10-18

    tramp
Så sant bra tänkt och välformulerat.
Här hjälper inte tandkräm ej heller Klorin kan jag tänka.
2019-10-17

  Nanna X
En tänkvärd dikt med en underbart fyndig titel.
2019-10-17

  Bjarne Nordbö
Bra där Blåbär.
2019-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det är bara vissa som är fullkomliga.
Dit hör givetvis skribenten själv, kan jag tänka mig.
2019-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret