Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Virihaure



Vidderna drar från alla håll
Mitt i denna rymd, tjärnens mörkblåa öga
Strövaren sträcker sig sedan efter bergen
Går de att nudda härifrån

Inte helt, hitom sjön lugnar sig åter vyn
Det är stilla, vågskvalpet är lika tryggt som alltid
Fjälltopparna fortsätter locka med ett "mer"
Därifrån skulle sjön ta bergets plats

Damen vid vattnet är kvar
Hon rastar på stället medan Jorden
Snurrar i överljudshastighet
Runt sin egen medtagna axel

Inuti en ännu snabbare takt
Runt vår stjärna med sin ungdomliga iver
Strövaren är ett av alla centrerade ljus
I de galaktiska danserna





Fri vers av DavidM VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-10-20 19:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket meditativ dikt där naturen och rymden är öppen för människan att söka sig fram i. Man kan riktigt känna stillheten men samtidigt en rörelse där vi ingår i ett mycket större sammanhang. Njutbart så det förslår!
2019-11-04

  Johan Strömstedt
Finstämt och mycket nära.
En text helt befriad från överdrifter.
Det är då det blir så lätt att andas och bara ta in.
2019-11-01

  Lottie Ålhed VIP
Förmedlar natur rymd mänsklighetens plats i universum Rytmen tempot i dessa rader gör att man dras in i dikten och orden "med ungdomlig iver" lättat upp texten lite och inger hopp....
2019-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver så det känns som om jag är där, ser, hör och känner!
2019-10-30

    Peter Söderqvist
En fantastisk betraktelse som binder samman människor, vidderna och universum till en vacker bild. Ett konstverk som strålar likt en ungdomlig stjärna.
2019-10-30

  Lars Hedlin
Underbart bilder toner och liv ...
2019-10-27

    Elisabeth Nilsson VIP
En synnerligen vacker och spännande naturlyrik att njuta av. Bildspråket är fantastiskt.
2019-10-25

  Niliboy
Fint diktat om fjällnaturen å den härliga stövaren!
2019-10-24

    ej medlem längre
En dikt där förståelsen anas mer än kan beskrivas.
Kan dikten delas upp i två delar. Först handlar den om en inre längtan till att färdas till någon annan plats. Sedan om att allt och alla har universell tillhörighet.

Gillar din dikt, förmedlar värme till mig,
2019-10-22
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP