Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Dig som liknar mig fast vi är olika

Du vet inget om min ensamhet

Förmågan att läsa av andras sorg
övergivenhet, utanförskap och
isolering.
Varför blev jag sån....
Svaret kom jag såg mig själv i Dig.

Jag är social, glad, tillmötesgående.
Vet hur jag får andra att le.

Mina vänner söker en lyssnare och
jag vet mycket om människors
längtan och önskningar men också
om illusioner som spricker som
färggranna såpbubblor.

Ensamheten blev en kreativ vän
där tankarna blev ord som fick
färg och form.

Jag kan vara i dansens virvlar och
känna livets rythm, njuta ögon
blicken, skratta med en medresenär.
Sen
Känna mig nöjd att få gå tillbaka till
det egna rotfästet.

För en kort stund senare sakna Dig
min själsliga älskade.

Du fattas mig men jag accepterade
att livet ville lära mig något bortom
nuet... Närvaro!





Fri vers av WyS VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-26 00:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldigt bra och insiktsrikt!
2019-10-27
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP