Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten består av två rum

Jag skriver till din skugga
hundra oavslutade brev
titelradernas oläkta kanter
och fåglarna inuti speglarna
bakom det människoformade glaset
viskar med din röst

gör det vackert
om du måste
gör det ont

genom syrabad
längs vittrande ben
gör det tillräckligt

täcker jag min sida av väggen
med det sista fotografi
som avbildar något levande
det mycket tunna skalet
av ett spräckligt ägg
som splittras i din näbb




Fri vers av Grävling
Läst 287 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-10-27 20:00



Bookmark and Share


  Jörgen Jalmo
Vackert
och levande..
2019-10-28

  Ulf Carlsson VIP
Mångtydig och suggestiv dikt med en mystisk titel i denna de okända pronominas dialog.
Den splittrade tredje strofen blir ett slags omkväde och personligt tilltal före en annalkande och hotande nödvändighet.
2019-10-28

  Kungskobran VIP
Du fångar människans ojämna kamp
som tvingas kämpa mot sitt öde trots att det gör ont på ett mästerligt sätt
2019-10-28

  KattenKin VIP
Vilken spännande och vacker dikt. De tre första raderna kan man ju dö för, eller för att vända på det; tre rader du bör läsa innan du dör. Fantastiska.
2019-10-28

  danne //
Väcker ens tankar om att man får ej visa hur sårbar man är idag särkilt inom olika arbetsområden.. men även privat kan det ses med ej blida-ögon.. Så vi tar på oss olika masker för att dölja denna skörhet. Ingen får se hur svag man verkligen är..

Tycker om denna som jag nämnde sist i det andra meddelandet.
Grävling är fenomenal med pennan !
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling