Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lycka


Kommer du ihåg
När vi dansade på ängen
Barfota
Med gräset och blommorna
Som dansgolv
Doften av jasmin
Nyutslagen
Vibrerade i luften
Vi dansade
Till lövsus
Och fågelkvitter
Leende från öra till öra
Sommarlycka

Kommer du ihåg
När vi plockade fallna löv
Och torkade
Mellan bladen på en bok
För att sedan tejpa upp
I fönstret
För att hålla kvar
Alla de vackra färgerna
Och hur det luktade
Mörkt av jord
Och regn
I vår
Höstlycka

Kommer du ihåg
Hur vi fångade snöstjärnor
På våra våta lovikkavantar
Lukten av sur ull
På jakt
Efter två likadana
Identiska flingor
Och vi torkade snoret
På baksidan av vantarna
Mellan pulkaåken
I den kristallklara
Vinterlyckan

Kommer du ihåg
När vi plockade tussilago
Som solen tänt
I sjöslänten
Och satte
I en tandpetarkopp
På bordet hos mormor
Och hur vi jagade
De första fjärilarna
Som vågade fälla ut
Sina spröda vingar
Och hur det spratt
I våra små kroppar
Vårlycka

Året om
Vi fann det vackra
Upptäckte världen
Sida vid sida
I livslycka




Fri vers av Knastroll VIP
Läst 390 gånger
Publicerad 2006-07-01 04:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knastroll
Knastroll VIP