Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

There is a crack in everything

 

Ondskan är pålitlig 
Hatarna vet man var man har 
fundamentalisterna hymlar inte om vad de vill göra med dig 
och våldet lämnar spår 
Men se upp med de allt för goda. 
De hala tungomålstalarna 
kostymnissarna 
de som vill uttala sig i ditt namn 
de tvärsäkra 
och de felfria. 
Se upp. Se upp en gång till. 
Håll dig till de osäkra 
de brukar hitta något med tiden 
håll dig till de kantstötta 
håll dig inte på mattan och inte heller för skratt 
men håll ögonen öppna och se!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-04 14:15



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En välskriven samtidskritisk text. Det gäller verkligen att se upp och se upp en gång till i den tid vi lever.
2019-11-05

  Måna N. Berger
Ett förtydligande: jag hade inte en tanke, inte för ett ögonblick, på någon enskild person här när jag skrev dikten. Det är en samtidskritisk text och jag beklagar om någon tolkat den som ett personligt påhopp. Sådant har aldrig varit min stil. Men läsaren äger givetvis sin tolkning.
2019-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Jaha ja. Så nu är man hal.
Tack för den passningen!

Jag finner INGEN som helst anledning att hylla osäkerhet eller tvivel.

Äckliga ormar väser mest, KK(K)
2019-11-04

  Kungskobran VIP
Se upp, tomma tunnor skramlar mest
2019-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger