Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför förstår ni ej?

 

Vi borde förstå
utan att bli blå
Att utan sömn blir man matt
att alla behöver mat

Att hemlösa i en svensk vinter
letar som i labyrinter
Sökandes bättre usla bostäder
för dem är alla kläder dåliga kläder

Vi borde också förstå att sjuka svimmar
om allt vi ser är friska timmar
Det är självklart att den blåa uppfinningen rest-arbetsförmågan indirekt dödar
hoppas din röst inte är en av dem som mördar

Vi borde förstå att det första trappsteget bränns
för den som har en tendens
Att hamna i ett sjukfodral
enligt nya samhällets moral

Kalla mig gärna gråsosse eller röd kommunist
men jag är i alla fall inte fascist eller nazist
Jag förstår att alla som ligger under det första samhälls-trappsteget
dör fortare när de ser det första trappsteget som det oöverstigliga berget

Sjuka kan
är inte alltid sant
Till slut orkar man inte ens viska
om man hela tiden misshandlas av en frisk nytillverkad piska

Man dör
som sig bör
I en hänsynslös politik
utan etik

Alla måste upp på första trappsteget
annars tappar vi greppet
Om allt som kan kallas samhällsbygge
och förvandlas till människor utan rygg

Jag vill inte tro att den mänskliga majoriteten är stygg
vill tro att den mänskliga majoritetens vilja är att göra världen lite mera trygg
Men jag är väl som ni säger kommunistiskt korkad som vanligt, för det vill väl inte ni
för ni vill tro att er äckliga kapitalistiska egoism är giftfri




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-09 16:52



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
"restarbetsförmåga", ett sätt att ta knäcken på de som redan ligger.
2019-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen är barbari. En styggelse.
2019-11-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP