Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dagens situation i Sverige


De flesta väljer att blunda

Att medvetet blunda med ett öga eller båda
håller på att utplåna allt det som jag älskat med landet Sverige.
Jag har växt upp i ett samhälle där man brydde sig om varandra,
där man tog hand om varandra, hemma, i skolan, på jobbet och bland grannar.

Medkänsla och empati var ord som frodades i samhället,
och vi hjälpte varandra med de resurser vi hade.
jag kunde gå ner till kiosken sent på kvällen för att handla något gott
att äta framför TVn, utan att behöva se mig om över axeln och känna olustkänsla
i maggropen.Jag kunde åka med bussen och tåget hem sent på kvällen/natten
utan vara rädd för att bli överfallen.

Idag är medkänsla och empati inte längre gångbart i vårt samhälle.
Idag är det blunda, och jag ser inte, hör inte, och jag tar det jag vill ha!
Att se skillnad på ditt och mitt är heller inte längre gångbart,
och framförallt så finns det knappt någon rättvisa längre för de som borde ha det,
då tänker jag på alla våra äldre som byggt upp de
detta land, kämpat och slitit,
för att på ålderns höst inte får de mest elementära tingen som, bostad ätlig mat, värme.

För mig är detta otänkbart och barbariskt, och att sen får ni som väljer att blunda säga vad ni vill......
Sverige är ett land under förfall!!!!!








Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-11-11 12:39



Bookmark and Share


  Elwania
Ja det är många som blunda
Bara ordet Sverigevänner talar ju för sig själv
Som om det skulle vara fel att värna om sitt land och sina värderingar om demokrati , jämlikhet och yttrandefrihet. Det handlar inte om ett politisk parti det handla om ett land
Som har fått punktering.

2019-11-17

  Birk Andersson
Då får man ju ställa sig frågan om man ska rösta på den politik som skapade det gamla Sverige eller annan politik som inte hade makten då...
2019-11-16

  Öknens Ros VIP
Välfärdslandet är inte längre vad det varit. I mångt och mycket har det försämrats betydligt. Det kommer ta tid bygga upp igen det som en gång var ett föredöme för andra länder.
2019-11-11

    ej medlem längre
När människor inte högljutt protesterar mot detta nationella övergrepp och brutna samhällskontrakt så har utbildningssystemet, regimmedia och rättsväsendet lyckats med sin systematiska uppfostran av samhällsbärarna till lydnad, rädsla och utbrett folkligt och kulturellt självförakt.

Tack för din text; värdig och fri från indoktrinering.
2019-11-11
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP