Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


nu är jag ensam känner han, får hjälp men jag ser ingen ljusning.


Ingen förstod


Ingen förstod.
Sängen var för smal
han hade ramlat ur
grindar sattes upp nästa dag
han ville hem
han kunde knappast gå

Vårdpersonalen kom med en gåstol för att träna
en sele spändes fast runt hans kropp
han kunde bara gå tjugo steg
gången därpå blev det färre

På kvällen var han törstig
nattpatrullen hade satt fram vatten
men han räckte inte fram för att ta glaset
ringde på sin larmklocka för hjälp
han som hade varit så stark låg nu till sängs
hans hjärta och njurar var försämrade
och han blev sakta svagare men
fick all hjälp han kunde få

Hans sista önskan var att få måla en akvarell och
bad att få sin målarväska och att få bli utkörd till dagrummet
där han plockade fram sitt block och färger
och fick ett glas vatten att doppa penslarna i

Då det var sent i november ville han måla en rolig luciabild
och han visste att det skulle bli den sista
med sina bästa akvarellfärger och under stor ansträngning
blev det en härlig bild av ett Luciatåg
överst skrev han ” det enda tåget som alltid går i tid är luciatåget”
underst textade han ”en glad julhälsning” med sin guldpenna.

Nu ville han hem.











Fri vers av bibbi ahrnstedt
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-12 18:48



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket fin berättelse med kärlek! /:)
2020-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som förmedlar både skörhet, att inte klara sig själv, och styrka, att vilja måla en fin akvarell, som en hälsning.
Humoristisk text om tåget.
2020-05-28

  MariaEvighet
Så vacker text bibbi, verkligen berättande,talande. Ja Ur tiden går vi alla så småningom
2020-04-08

  Alysse VIP
Mycket berörande skrivet
griper tag i mitt hjärta
2020-04-08
  > Nästa text
< Föregående

bibbi ahrnstedt
bibbi ahrnstedt