Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild : ULJO


Nattmörker

Nu prasslar det i träden
från höstens gula blad
neonljusen ses blinka
kring asfaltens estrad

Staden går mot dvala
vid skymningens ljus
en bil sprängs i luften
till kvällsvindens sus

Nu vaknar nattens liv
vid tunnelbanans stråk
en ljuskägla på himlen
väcker kriminellas språk

Mot lyktstolpen står någon
och väntar där på vänner
en klunk ur flaskans djup
vid blodets ådror bränner

En pojke plockar sopor
så nära gatljusets sken
han lägger sig att sova
på bänken gjord av sten

I stjärnljusets vimmel
går någon med pistol
det söks efter någonting
till tonerna av en fiol

En kvinnas klackar slår
mot stenlagda gångar
ett offer för handel
som ögonen någon fångar

I varuhusets fönster
en docka klädd i rött
på gatan ligger någon
som natten gjort trött

När gryningen begynner
då slocknar stadens låga
en flagga hissas högt
till morgonvindens fråga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 354 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-19 17:17



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
En aktuell text av dagens samhälle skriven i poesi.. starkt och tyckte mycket om.
2023-11-22

  Blomma-Stjärna VIP
med vackert rim och mjuka ord beskriver du människorna som far illa
och som gör illa - människor som långsamt tar livet av all sin kraft och lust - i stadens brus, i nattens mörker.
2023-11-20

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning av stadens miljö som den utvecklas


2023-11-20

  soligajag_1 VIP
En bra poesi om dagens liv och elände.
OM vi alla va goá mot varandra skulle livet vara så mysigt och enkelt att leva.


2023-11-20

  Maria Sundelin VIP
Kontrasterna mellan ljus och mörker
2023-11-20

  lodjuret/seglare VIP
Gillar mycket en sorts berättande och beskrivande rim. Stund efter regn eller smältande snö, känns så bra och fint, som om dagens mödor tar i sen timme adjö.
2023-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO