Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det som inte stod i historieboken


Euripides när kommer du hem?

Euripides när kommer du hem?

Var är du min man?
När kommer du hem?
Sitter du i grottan och ler?
Eller har du rest till en annan ö?

Har du sålt dina alster ännu?
Du vill ju vinna till varje pris.
Har du ändrat på slutet?
Fick du pengar därför?

Euripides när kommer du hem?
Har du vandrat åstad eller rest med segel?
Är du på Sicilien nu?
Har du fått talenter för slutet?

Vad hette hon nu din nya hjältinna?
Hon som du ändrade slutet för.
Var det Marita, Medea eller nåt annat?
Hon som tog livet av sina barn.

Hon hade ju fjorton i myten.
Hos dig har hon bara två.
Visst gav de dig medel för och ändra
Att hon tog daga av sina små.

Euripides när kommer du hem?
Vi måste få ordning på slutet.
Korintier hämnades modern
Hon gömt de i Heras hus

Där vässades bladet i dunklet
Och fjorton i blodbadet stod
Korintier dödade barnen
Inte modern sitt eget blod

Du fick talenter för slutet
Har du gömt dig och skäms?
Euripides när kommer du hem?
Vi måste få ordning på pjäsen.

Inte väl gör en moder sådär
Hon var barnbarn till självaste solen
Kunde styra stjärnornas gång
Öppnade dörrar med tanken

Behövde ej fysiska vapen
Kunde trolla med magiska formler
Du ändrade slutet min man
Gör om gör rätt gör historien sann

Euripides när kommer du hem?




Fri vers av Ragazza Verde
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-16 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ragazza Verde
Ragazza Verde