Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om synlighetens förfärliga konsekvenser


En hjältinnas tal


Så orättvist så skamligt
Att neka mig det sista
Så hett jag ville vara
en rekorderlig och sann
en mor utan klander och fel

Åren långa som vägar till Rom
Jag passade och skötte
Jag fick ros men det blev förbud
Inte synas inte gillas bara finnas

Inte gillas av de små
Hela tiden stå på tå
Vara, bara vara, vara hemma
Aldrig flänga, svänga iväg

Kränkas, skymfas, vara ful
För stor, för gul, för dum, för smart
Stämband med sammetslena strängar
Önskade illa, vilja veta var och vart

Men, nu går jag bort
Nu reser jag mig upp
Nu sätter jag ner foten
Nu skiter jag i smygen

Jag är början på en hjältinna
Och, oh vad jag ska svänga.
Och, oh …




Fri vers av Ragazza Verde
Läst 136 gånger
Publicerad 2020-07-27 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ragazza Verde
Ragazza Verde