Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag saknar ljus och värme


När det lyser in i mitt rum

En gulvit platta av gaser, en gammal och skön
Så glödhet och förintande farligt du ler
Försvinner ner bakom fält med skvalpande vatten
Kommer och går så självklart var dag utan lön

Du vilar på grunden av lagar som skapats
Av andra gudalika, mäktiga få, ej oss
Vi skira får se och känna himlaspelet
Sken med dalar av ljus där mörkret har ratats

I dalen vita ljusstrimmor leker tafatt
Hur jag bländas av dig i mitt innersta rum
Gasljus och glans ska strax slå rot i mitt inre
Jag är beredd på ett möte, men inte i natt.

Så ensam är jag att du blir min charmör
När ljuset förs bort så bleknar min jord
Mina drömmar, mina sånger, hela livet
Natten är ovän och ljuset bara det som förför.






Fri vers av Ragazza Verde
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-13 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ragazza Verde
Ragazza Verde