Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Neutrala Sverige

som sålde järnmalm till tyskarna under andra världskriget
då de svenska politikerna lade svansen mellan benen
eller var nazister själva
Riktigt fega sådana som inte sa ifrån
Och det oavsett om Sverige hade blivit tvungna att gå
med i kriget
Men nu blev det inte så

Neutrala Sverige som idag nästan är världsledande inom
krigsindustrin
Säljer alla möjliga slags dödliga vapen utomlands där det
bara är en liten klick svenskar som tjänar skjortan
på affärerna
Där hela det svenska folket är lurade och helt blåsta
Så jag frågar mig själv hur pass neutrala är vi här i
Svergie egentligen då jag inte vet om jag ska
skratta eller gråta...

Ken Cassel
15/11-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-15 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel