Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade ett gammalt komplett manus till en diktsamling som aldrig blev av, ”Snötårar” från 1989. Men jag kanske kommer att trycka upp den oredigerad. Detta är en av dikterna.


Essens


Vi söker essens att
hälla i våra liv.

Vi letar efter en fast punkt,
en platå att stå på.

Vi vill förverkliga oss,
berika oss starkt,
men hur?

Vi har förlagt drömmarna,
vi har förpassat drömmarna till fångenskap.

Fantasins strömmande kran är strypt.

Vi har accepterat tristessen som en del
av den allmänna ordningen.

Dysterhet är skrämmande nog ett begrepp.

Har vi givit upp?

Är vi kuvade?

Knappast!

Vi är bara allt för många som anser
att surrogat är en livsstil.





Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-16 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP