Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


bortom


Mamma och månen


Mammas dagar
så fulla av arbete
med markens grödor
och jordens frukt

förankrad i jorden
med uppåtriktad blick
sökte hon skingra vardagens gråheter

Höst- och vinterkvällar blev det
promenader
till den gamla transformatorn

och tillbaka igen

"Vill du följa med ikväll?" frågade hon mig
jag brukade svara ja

Med varsitt äpple i fickan och dinglande reflexer
gav vi oss av på vår lilla kvällsretreat

"Ser du månen?" sa mamma
"Åh, vad tror du finns bortom?
Får jag träffa min lilla mamma där?"

Filosofiska samtal avhandlades
på våra små kvällspromenader
under månens silverkupa

därför minns jag dem så väl

Ikväll sträcker jag handen mot månen
som en hälsning till dig

snart ses vi lilla mamma




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-21 08:09



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Innerligheten i din mjuka dikt, dina minnen, omfamnar mig i natten.
2019-11-26

  Briza media
Så fint! En kraftfull text med kärleksfulla bilder på stillsamt ömsint vis.
2019-11-21
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP