Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske ett försvarstal...Eller ett erkännande...


Apokryf

Svart té och cigaretter
i ljuset från Hundstjärnan

Petrarca
Boccaccio
Molza

På era kadaver
festar jag inatt

I ljuset
från Hundstjärnan
skriver jag in mig
i det ni kallar \"Heliga Skrifter\".

För mig är de apokryfer.
Ljusa sidor med
svarta tolkningar.

Jag skriver Ett
och endast Ett evangelium

För svaret på frågan om
vem jag är lyder:
Jag är den som talar
till Poeterna
med deras
Första Namn.




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 836 gånger
Publicerad 2006-07-02 00:31



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
under den klaraste stjärnan - de dunklaste skrifter
laddad historia...med spänning...och tolkningsutrymme...läser gärna igen...tack!
2006-08-20

    ej medlem längre
Sådär :) nu fick du alla mina poäng :) - jag tycker det här var en underbar dikt! Så lätt att den nästan andas av sig själv och med en liten vibb av Kjell Höglund fast det inte alls är samma stil direkt, men genom association... Tänker även på Golden Dawn - eller liknande kristen mysticism - här inbäddad i ett skönt vardagligt språk... Upplyftande!
2006-07-23
  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother