Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i den eviga vätan


dyngblöt kväll

i ljuset från hamnen
och arbetsbelysningen
över däck
och dieselmusik

plockar vi ihop
efter dagen

hummern går till
fiskauktionen

krabban sumpas
hanar för sig
honor för sig
nästan som i en moske

känner kylan
från svettvåta strumpor
vovven ser hungrig ut
efter att ha ätit upp
mina smörgåsar

vi släcker ner båten
åker hem
hoppas vi äter
innan vi somnar




Fri vers av tom boreland
Läst 334 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-22 16:52

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  HelenaW
Vardagens vedermödor, fint beskrivna så man känner hunger och kyla.
2019-12-04

  överlevaren VIP
Tufft läge...
2019-11-23
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland