Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterljus

Åt nordväst ligger skogarna
tunga av mörker, kallar
berguvens dova slag
räknar ner till postludiet

och sjunger du, allt språk är hö
en doft av kumarin
tills bara torra stänglar,
kölden som stryker längs bladen

och allt vi kan bära
en lystrande tomhet,
orden som tickande frön
under lager av snö




Fri vers av Grävling
Läst 179 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-26 22:08



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbart
2019-11-27

    ej medlem längre
Ett utforskande av ljuset i en tid av kyla och kura skymning. Här finns det gott om mystik och naturlyrik, ordens lyskraft mot en mycket mörk klangbotten.
2019-11-26

  Ulf Carlsson VIP
"...och blomstren dö" i denna kalla koral
i tidens helgedom. Dock finnes orden kvar för en kommande sommartid.
2019-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling