Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mycket av uppgifterna är inspirerade av källor från programmet History på tv.


Den gåtfulla MÅNEN (prosa)

Vi ser den där på himlen, lysande p.g.a. återskenet från
solens strålar.
Ja vadå??
Jo den bär på hemligheter. Läs det här. Vi har månen
att tacka för mycket. Den stabiliserar jordens axel så
att den vridande rotationen inte blir så stötande kraftig.
Fanns den inte där, skulle kanske vårt morgonkaffe
skvimpa ut på bordet.Den ger balans åt jordens axel
när den svävar runt oss. Vi får även tacka den för havets
rörelse i ebb å flod, som syresätter och gynnar effekten
på livets mångfald. Lite förvånande är också månens
förmåga att visa samma sida av klotet när den cirklar
runt vår planet.
En annan sak förbryllar forskare som studerat bilder av
den. Ytan är täckt av mängder av meteoriters nedslag.
Vanligtvis bildas en krater med hålrum djupt ner i
marken. På månen begränsas kraterns djup och en
konvex bula syns, som bildats i botten av den. Detta
fenomen uppstår när en yta av rekylen kastar tillbaka
resterna... i det här fallet meteoriten....nåja resterna
av den då.
Märkligt, man skulle kunna drista sig till teorin att
månen har ett starkt skal med tomrum under.
Det kanske är en satellit?? Ha, Ha, Science Fiction !!
Har Ancient Alience placerat den där för att möjliggöra
bättre förutsättningar för liv på jorden.
Tja, vad sägs om det här. Vid första månlandningen
var det tyst i två minuter innan sändning. Det ryktas om
att de såg något som meddelades på den hemliga kanalen
de utrustats med.
Det kommer mera.
När månlandaren vid avfärd släppte en av sina bärraketer
uppstod en kraftigt ringande signal vid nedslaget på ytan.
Signalen kunde registreras under 1 timme på seismografisk
utrustning som var i bruk. Märkligt!!! Ingen fast materia
uppträder på det viset. Förklaringen överlåter jag åt er att
lösa.
Ja vår gåtfulla måne har kanske inte bara en gubbe i sig.
Är det en observationsplats för utomjordingar??
Tro´t om ni vill, framtiden får ge oss säkrare besked.

P.S turligt nog påverkar inte Ebb å Flod vårt morgon-
kaffe så att det skvimpar ut.





Gurra




Prosa av gunnnar nylund VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-27 16:13



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ähum !....i mena väl kaffegöken ?
2019-11-27
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP