Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Advent

Första ljuset tänt
räknar dagarna till jul
evighetsmånga.

Plötsligt var vi ändå där
fyra ljus helt utbrända.




Bunden vers (Tanka) av Lena Staaf VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-30 21:25



Bookmark and Share


    annelie eriksson VIP
Så fin text om härliga adventstid??Den väcker minnen från förr:)
Det är en sån härlig känsla att tända ljus och att räkna ner tiden till jul??
Man blir som barn på nytt,minnen,längtan och att samla sina nära och kära och bara mysa??
Bara synd att den passerar så fort??
2019-12-12

  KattenKin VIP
Fin jultanka! Skulle vilja lära mig skriva såna, vet inte riktigt hur man gör. Är det först en haiku, ser ju att vokalerna stämmer, men de nedersta raderna, ska det vara 7 på båda? Kan de raderna användas på vilket sätt som helst, eller finns det en särskild tanke med dem?
2019-12-03

  ULJO
Denna fina tid. Går för fort
2019-12-03

  SatansSon VIP
det blir ingen nyår i år. jag har till slut fått tydliga ärr på kinden efter sixtens bett där för 32 år sen. stygg cat!
2019-12-02

  morgonstjärna VIP
sista strofen dystra minnen kan vara så
men utanför fönstret lyser solen
över bländvit snö
oerhört vackert foto


2019-12-01

  BenGust VIP
Med ljus tycks tiden lite kortare.
2019-12-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin tanka som väcker minnen. Och bilden därtill är så vacker.
2019-12-01

  Niliboy
Ljusfylld juletid å advent, fint om vår längtan om!
2019-12-01

  Blomma-Stjärna VIP
vacker bild till fin Tanka
2019-11-30

  Blomma-Stjärna VIP
den känslan känner jag igen från när jag var barn!
2019-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP