Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av första avsnittet i 2019 års tv-kalender, där Leif Andrée gestaltar snögubben (som till skillnad från alla tomtarna saknar mänskligt ansikte), enligt min tolkning såhär långt


KalenderKaraktär 6 : Snögubben i Tomteverkstan

 

 

 

Snögubben glider ut

ur sitt nedfrysta kontor

rund och högrest med greniga armar

bossar han snällt över nissarna

tar deras flitiga förmåga i försvar

liksom katastrof-siffrorna på allvar

talar ärligt om för tomtemor

bristen på önskelistor

som tomtefar försöker skoja bort

och skylla på försenade Nordposten

emellertid ingen drar

en erfaren snöman vid moroten

ty beviset iskallt står där svart på vitt

mitt i allt rött så trött

på tomhänta påhitt

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-01 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP