Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränsle

Här stiger en matt rök
här reser sig marken och stampar
med stadiga hovar
minnet av hästarnas ångande kroppar
sekelgamla blickar
längs timmervägens sårsöm

hos denna vrålande skog
ska vi sova i reden av sot
under koltrastars vingar
längs den uppbrutna stigen
är tiden som kommer, en bädd
av askmjuka fjädrar

och faller ett dovt regn
över barn av jordskredets tyngd
brändernas dövande sånger
en dag ska de finna oss dolda
en årsring i de undre sedimenten
skimrande av obändigt liv




Fri vers av Grävling
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-02 22:02



Bookmark and Share


  Blåmes
Ditt språk är verkligen helt enastående. Jag bugar djupt!
2019-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling