Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående tankesmedjan "Lodyn" och dess idéer...


Natursubjektens karaktär

Den idealiserade naturen
existerar som ett objekt
inom den västerländska kulturen
där den saknar all respekt

ty den manipuleras
på alla sätt och vis
i tillägg till att serveras
som helstekt julegris

transgena organismer
som ”Dolly” eller ”Ruppy”
behandlas likt mekanismer
av varje nyrik yuppie

så har det alltid varit
men skall det så förbli?
Den frågan bör nog ställas
innan chansen är förbi

ty plasterna i haven
tar död på havens liv
naturen går i graven
som vore den fiktiv

floder förorenas
utan effektivt försvar
likt brottslingar som stenas
av var primitiv barbar

varenda liten djurart
borde väl ges en röst?
Så att röstetalet blev självklart
i var aktieägares bröst

då kunde varje urfolk säga
vad var det vi sa’
då fick hon plats, gudinnan Freyja
i varje DNA

så hur Naturens Rättighet
skall manifestera sig
är det väl inte nå’n som vet
bättre än dig och mig

ty varje du och jag vi har ju
en moralisk domare
som avgör i vårt eget nu
vad ingen annan kan se

så bör då vår Natur ha rätt
att få juridisk rätt i sak?
Den frågan har vi förbisett
i samhällets alla bekväma gemak

men nu till slut så kan vi då
fundera på det här
skall vi till slut försöka förstå
natursubjektens karaktär?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Svart svan
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-03 16:05



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Människan har 16 år på sig till att göra något åt det,om det nu skulle vara någon mening med det,när jorden ändå går mot sin ände 25 Maj 2036 enl Nasa-rapport då en meteorit kolliderar med jorden.
2019-12-14

  WyS VIP
Snyggt framfört med ett livsviktigt budskap!
2019-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan