Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Estonia konspirationen

Den tjugoåttonde september 94
gick estonia ut från sin pir
som en gammal arbetes myra
med sletet bogvisir

Men det gav man blanka fan i
och gasade på rätt hårt
Fast vågorna var ovanligt höga
och stormarna blåste så svårt

Dyningar slog emot skutan
i en fasansfull friktion
Klockan ett small det till i visiret
en satans explosion

Skutan lade sig på sne
och började springa läck
och man sprang som en galen arme
för att ta sig till översta däck

Men nu låg den diagonal
och att ta sig upp var ej lätt
man led alla helvetets kval
och började inse runt ett

Att båten kommer att sjunka
och nu gick det rätt så fort
för när radion sluta att funka
man hoppa i havet så stort

Den största av havs haverier
men det var ej tal om orkan
Det finns konspirationsteorier
som påstod man frakta uran

Man sa det tar tid för att sjunka
och det ryktas om en kupp
för båten är gjord för att funka
som ett flöte när luckan går upp

Och lägga sig uppochner
i minst ett dygn eller två
det är så det oftast sker
men mysteriet ska alltid bestå

Och inte får man dyka
för att granska med fotografi
det är strikt förbjudet
och kommer så alltid att bli

Stora makt apparater
sitter med trumf på sin hand
men rykten om bomb och granater
kommer till ytan ibland




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-04 19:05



Bookmark and Share


  Thylacine
Mycket bra skrivet om den alltjämt högaktuella Estonia katastrofen!
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant