Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ditt förflutnas substitut

 

När livet saknar mening

då blir dina frågor många

då när alla svaren fattas dig

blir lyckan svår att fånga

 

Du själv blir löjligt tragikomisk

ja en sorts låtsas individ

när du ser dig själv i spegeln

blir reflektionen schizoid

 

I de spår som du har lämnat

där blev alla misstagen en regel

så det är verkligen på tiden

att du nu halar dina segel

 

För allt det som sårat andra

blir till slut summan av ditt liv

för du vet när du har svaren

och ser dig själv som affektiv

 

Så ta nu och lär av dina fel

för du själv är ett av dem

och det är det som blir ditt mål

för att du nu ska hitta hem

 

Sen när du väl är hemma

så se till att aldrig vända om

nej bara fortsätt nu din resa

långt bort från dit du kom

 

 Det blir en resa bland ruiner

skapat av samvetskval och skam

där nu hoppet blir din väg

för att du själv ska hitta fram

 

Så när du till slut har hittat svaren

då kan du börja andas ut

då en ny framtid börjar formas

till ditt förflutnas substitut

 

Copyright © AndLou




Bunden vers av AndLou VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-06 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP