Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödgrävare

I slänten upp mot skogen
ska du vila, svartgransbarr och vivel
marken tyst av frost, din kropp till sten
blir du en sång till alla avsked
till skymningar som svarar
på ditt brev

och ljuset över berget
himlarna som öppnas i sitt rop
här har du funnits
är det vad som räknas
tusen fågelnäbbar, smaken
av förflutet blod

i branten ner mot vattnet
ska du vänta, fågelskri och lättnad
kroppen mjuk som sand, som multnad ved
är du en ton ur själva jorden
en sång om allt som varit
allt som blev




Fri vers av Grävling
Läst 319 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-12-08 00:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert! Du har talang!
2020-04-02

  Jo.Nilssn
Väldigt fin. Följsam som en melodi :)
2020-01-27

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Som kungskobran skrev. Så suggestiv. Tankarna drar mig till bockstensmannen.
2019-12-28

  Solweig Jansson VIP
Gripande och vackert. Vissa rader vill jag bära med mig.
2019-12-22

  AnnaMagda
Så fantastiskt vackert.
2019-12-16

  Stanley Rydell
En ton, en sång som är ett du. Ett tilltal med smak av alla avskeds du! Förunderlig närvaro
2019-12-08

    ej medlem längre
Man blir stum ...
2019-12-08

  Kungskobran VIP
Så suggestivt
2019-12-08

  Ulf Carlsson VIP
Det poetiska är det tillstånd då läsaren tillåter sig att hypnotiseras av dikten. (Hans Ruin i "Poesins mystik")
2019-12-08

  Rafmagn VIP
Herregud, den här dikten är HELT JÄVLA MAGISK!!!! Allt du skriver är fantastiskt, men denna är bland det bästa jag har läst av allt i livet.
2019-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling