Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli gammal

Jag ser lite dåligt o hörseln är svag
Men jag har jobbat hårt varendaste dag
Från jag var femton till sextiofem
Har jag slitit på fabriken innan jag slutligen gick hem
Då såg jag fram emot vila och pension
Som tack fick jag inte en enda miljon
När allt är betalt finns det kvar några tusen
Fattigare än den fattigaste lusen
Huset ska säljas det är ju för stort
Bostadsbidragsregler är ett jävla lort
Du ska bo i en tvåa med skyhög hyra
Mitt hus är för billigt, lägenheter är dyra
Så är nu våra regler blir svaret jag får
Av en liten spätta på tjugo år
Ja ja säger jag ” Fröken har säkert rätt”
Men hela grejen verkar sakna vett
Jag har väl ändå betalat en del skatt
Tur jag varken har hund eller katt
Maten räcker enbart till mej
Så stora kalas blir det inte ack nej
Så nu sitter jag ensam i mina två rum med kök
Tar hissen ner efter mycket bök
Förr gick jag rakt ut i hagen
Var i min trädgård hela dagen
Grannarna kom över på en kaffetår
Så är det inte nu som ni säkert förstår
Barnen har sitt
Och jag har ju mitt
I en tvåa i betongen mitt i stan
Sitter jag nu hela långa dan
Vill inte tänka på hur detta ska gå
Jag har ju precis fyllt åttiotvå
Nu orkar jag inte att gnälla mer
Men fy fan att bli gammal det säger jag er!















Bunden vers (Rim) av Margareta Flatemo
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-19 21:56



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket läsvärd
tänkvärd att så
här har många
2019-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Flatemo
Margareta Flatemo