Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Virus

Det kom ett virus från Kina
Världen exploderade av denna lilla mina
Den spred sig över hela jorden
Corona, Convid -19, snart kände vi de nya orden
Munskydd och handskar tog slut
Sveriges taktik dömdes ut
Vad är rätt och vad är fel
Alla hamstrade alcogel
Toalettpapper, mjöl och jäst
Att ha ett lager det kändes bäst
Företagen gick i konkurs
Vården saknar mången resurs
Skolor stänger ner
Ingenting fungerar mer
Alla över 70 år
Ofrivilligt i karantäner går
Social kontakt vi alla behöver
Säg hur och när är detta över
Människor lider och människor dör
Alla undrar vi nu varför
Hur kunde detta ens vara möjligt
Det är ju nästan löjligt
I tidningarna skrevs artikel på artikel
Allt handlar om en pyttepartikel
Hela världen har den nästan stannat
Farligare än det mesta annat
Nys i armvecket, ta inte i hand
Spreds som en löpeld från land till land
Nu blott en enda önskan vi har
Låt mig leva, låt mig få bli kvar
Det måste komma bättre tider
Hela mänskligheten lider
Mitt i denna mardröm och kris
Betalar vi ett orimligt pris
Kanske får vi ändra en del
Försöka vara justa i livets spel
Var rädd om den underbara naturen
Var ödmjuk och respektera djuren
Nu försöker vi pandemin rida ut
Och hoppas detta helvete tar slut




Bunden vers av Margareta Flatemo
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-06 01:14



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Kan bara instämma.
Magnifikt driv i din text.
2020-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Flatemo
Margareta Flatemo