Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juldikt

Nu är det juletid

Det virvlar i vitt när snön den fyger
Ute på gården lille tomten smyger
Han kollar så barnen är snälla
De ska äta sin gröt utan att gnälla

Under armen han önskelistan har
Kläder till mor och verktyg till far
Att fixa gåvor till barnen, just det har han kvar
Han blundar och drömmer om tider som var

Då bilar och Barbie fyllde hans säck
Monopolspelet satt som en smäck
När en hemstickad tröja var lycka
Det var bättre förr kan han tycka

Nu är det tekniska grejer till knattar
Playstation, X-box är inget han fattar
De sitter vid teven hela dagen
Spelar och skriker och blir tjocka om magen

Han skulle inte få stora tacken
Om han gav dem en kälke att susa ner om backen
Och det är ju eländigt med snö
Regn och blåst och ständig tö

Eller ett schackspel med bönder och kung
Nä det var annat när tomten var ung
Men ändå är det ännu så
Att alla sina önskningar ska få

Han hastar vidare måste ju hinna
Att många olika teknikprylar finna
Nissarna kan inte dessa göra
Han måste omedelbart ut och köra

Han spänner för renen och till Ödåkra drar
På Väla Centrum alla grejer de har
Han hinner med kaffe på Schillers fik
Sen fyller han säcken med diverse teknik

Tiden är ändrad men fortsätter gå
Han tänker mycket på nu och då
När säcken var fylld med böcker och docka
Nu önskar han sig själv en smartare klocka!!


Trevlig adventstid ??




Fri vers av Margareta Flatemo
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-02 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Flatemo
Margareta Flatemo