Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borta bra men hemma bäst

På en sten i Rönne-å
Satt en liten groda
Han satt där och han tänkte på
Det han hört om livets goda

Han hade träffat på sin bror
Han med den breda flabben
Som sagt att världen var såå stor
Han hade koll den grabben

Det fanns en stad en bit ifrån
Den ville grodan simma till
Jag tänker lämna den här ån
Han sa: Nu vet jag vad jag vill

Vid kusten fanns det hav och sand
Han skulle bara ta sig dit
Där badas det i sol ibland
Det är nog bara en liten bit

Han gav sig av på kvällen
Lämnade sin trygga sten
Pausade på många ställen
Blev trött i sina långa ben

En gädda lurade i säven
grodan såg den i sista stund
Sen såg han också räven
I ögonen fick han inte en blund

Styv i korken steg han opp
Han fortsatte sin resa
Med självförtroendet på topp
Gick han på en farlig nesa

Nu mötte han en snok, fy fan
Han darrade, blev stel som stål
Men snoken han var mätt den dan
Hade redan svalt en stor fet ål

Han fick en släng av självkritik
Han ville hem till mamma
Han greps av ångest och panik
Simmade hemåt med det samma

Så kom han åter till sin sten
Här hade han varit ägg och yngel
Han putsade sina trötta ben
Hade uppfört sig som en slyngel

Borta bra men hemma bäst
Nu satt han här o tänkte på
Att livet kan ju vara fest
Även i en liten å




Fri vers av Margareta Flatemo
Läst 107 gånger
Publicerad 2021-02-06 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Flatemo
Margareta Flatemo