Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minnet av dig

 

Det var en ljummen kväll i Paris

då när att vi satt där

du och jag, på vårt café

Le Petit Marché i Marais

inte så långt från Place des Vosges

med varsitt glas billig Merlot

 

vi satt och delade okritiskt

andras hemligheter med varandra

lyfte våra förspillda minnen

genom våra kroppar

...två kroppar med

ganska så slitna hjärtan

 

men där i dina ögon

hittade jag ständigt nya världar

vi kunde säga allt till varandra

även sådant som kanske

egentligen inte var menat

för våra öron

 

ja timmarna de bara försvann

människorna vid borden runt oss

byttes ut med jämna mellanrum

men vi var upptagna

fängslade, trollbundna ja helt uppslukade

av varandra

 

solen hade nu börjat att sänka sig

där borta vid horisonten

då helt plötsligt ...såg jag bara

mitt eget ensamma glas där på bordet

stolen där mitt emot mig

...den var tom

 

minnet av dig

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-20 11:15



Bookmark and Share


  ULJO
Starkt förmedlat. En vän försvinner i tomma intet.
2019-12-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP