Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här skrev jag i gymnasieåldern. Jag var inspirerad av Nietzsches uppror mot moralen och allt jag hade läst om Schopenhauer. Dikten ska läsas med vilja och stark inspiration i tonen, gärna med en uppfordrande blick och ett pekfinger viftande upp i vädr


En dans för gott och ont

Det är en dans, en som någon gång kommer,
kommer och tvingar änglarna att dansa med djävlarna.
Alla har vingar, det kommer man att se,
alla har lemmar, det kommer man att se,
alla har tankar, det kommer man att märka.

Detaljer som gloria och horn likväl svans och linne,
obetydliga detaljer som försvinner ur deras sinne
när tankens mur har krossats.
De kommer att dansa där för vad de är,
inte för vad de bör vara.

Men tro inte att det blir en dans för förståndet
eller bara det goda, nej, bättre än så!
Det blir en dans för kärleken och hatet,
för förståndet och oförståndet.
Det blir en dans för skönt och fult, snällt och elakt.
En dans för vad de är, inte vad de borde vara.

För gud blir glömd
och med honom försvinner tankens mur dem emellan.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-20 18:36



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Så insiktsfullt! Och starkt och sant,
som rockpoesi. Borde sjungas ut
över mänskligheten.
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner