Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner efter läsning av Norrtranders ”Märk världen”


Med eller utan medvetande

Köttet i mig och processerna i det är
blodflöde och hunger
andning och åldrande
drifter och sömn.
Utanför min kontroll.

Medvetandet, jaget, det jag tror att jag styr
kan dra sig tillbaka och försvinna från köttet.
Rinna över i nät, flöden
och parallellstyrda processer
skapade i hybris.
Vika ner sig inför gud
och orakel som styr politiken.

När medvetandet är borta saknar jag förmåga att sakna det.
Jag ser mig i spegeln
men spegeln tittar inte tillbaka.




Övriga genrer av Snöspår
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-25 01:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Snöspår
Snöspår