Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Is

Det du ser av mig från din horisont är bara toppen av ett isberg.
En liten topp som sticker upp ovanför vattenytan.
Om du kom paddlande i en kajak skulle du notera det.
”Där är toppen på ett isberg”, skulle du tänka.
Styra dit. Titta lite.
Sedan paddla vidare. Lämna tanken.
Ibland skulle jag ge ifrån mig ett gurglande ljud.
Det skulle mullra och knaka från sättningar
i den jättelika iskroppen.
Som om den håller på att rämna.

Det jag ser från min horisont av dig är också toppen av ett isberg.
Jag styrde mot dig.
Ljuset bröts genom prismor i isen.
Jag kände på isen. Blicken föll på vattenytan.
Plötsligt såg jag genom den.
Upptäckte storheten i iskroppen.
Något rörde sig där nere.
Något knakade. Någon kved.
Kände ett sug och en svindel i kroppen att kasta mig ner.
Hugga mig in i isen.
Leva där.




Övriga genrer av Snöspår
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-20 21:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Livets val i känslans skrud!
2020-03-01

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket berörande, mycket bra.
2020-02-26

  Snöspår
Tack Stefan.
2020-02-23

  SatansSon VIP
snöspår. gick inte att applådera tillbaka. har redan applåderat allt du gjort. dú får denna kommentar istället.
2020-02-23

  Snöspår
Bra tolkningar. Kärlek är det om än en karg sådan.
2020-02-22

  Elinor Sörensson VIP
Att våga bejaka kärleken. Ge sig hän.
2020-02-21

  Per Rydberg
En kärleksdikt, blir min spontana tokning! Vacker såväl i bild som form.
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Snöspår
Snöspår