Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha sett filmen Parasit.


Parasit

Klass mot klass.
Våning efter våning.
Husets rang visas i källaren.
I det ena huset, det lyxiga,
finns en lönndörr som leder till källaren,
dold bakom ett vitrinskåp.
Hyllor fyllda av inlagd frukt.
Husets gamla tjänare är inlåsta i källaren sedan decennier.
Förkovrar sig i källarens bibliotek. Äter gott, trivs och vill inte flytta.
I det andra husets källare vadar människorna runt i avloppsvatten
och håller upp sina viktigaste ägodelar, mobilerna, för att få nätkontakt.
Alla har det lika dåligt och längtar bort.
Rawls skulle ha sagt: ”Det hus är det bästa där de som bor i källaren har det bättre än i det andra huset”.




Övriga genrer av Snöspår
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-27 01:15



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
cool. gillar.
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Snöspår
Snöspår