Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Album

Pärmar i grönt konstläder.
Mest svartvita fotografier.
Min bror och jag.

Det är vår.
Han sitter i vitsippshavet.
Tittar på sin mage.
Jag i angorabasker rättar till hans mössa.

Jag och min bror i en lövkoja.
Jag ser rakt in i kameran.
Hans blick mot någon som står bredvid fotografen.

Jag ser glad ut.
Jag är mellan tre och fem.
Min bror är två år yngre.

Det är försommar. Maj.
Jag står vid äppelträdet.
Hänger upp tvätt, dockkläder, på en gren.

Tidig höst. Tillbaka till lägenheten i stan.
Jag med händerna på en dockvagns handtag.
I vagnen ligger en svart katt
med en mössa på huvudet.

De vuxna sitter i en soffgrupp.
Bruno Mattson.
Smala slipsar. Klänningar.
Drinkar på en bricka.
Jag och en kompis går förbi
med katten i dockvagnen.
De vuxna ler mot oss.

Ett sovrum som flödar av ljus.
Formerna löser upp sig.
Storblommiga gammeldags tapeter.
Min mamma i ljust nattlinne.
Sitter i sängen med min bror.




Övriga genrer av Snöspår
Läst 275 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-02-05 04:49



Bookmark and Share


  Snöspår
Tack! Ja det är fint med gamla bilder. Man ser människorna lite annorlunda nu.
2020-02-27

  SatansSon VIP
riktigt djävla bra text. engagerar hela vägen ner hit!
2020-02-14

    ej medlem längre
Bilder som öppnar sig likt blommor, doftande ...
2020-02-11

  Koloristen
Ovärderliga stunder att minnas.
2020-02-05

  alicja lappalainen VIP
Ett liv i bilder. En nostalgisk stämning
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Snöspår
Snöspår