Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten har många ansikten

Det är många som vill ta hand om och bjuda hem ensamma på julafton

Men man tänker inte alltid på vad det innebär för den bjudne

För det första kan den ensamme göra mycket själv för sin egen trivsel

och att få rå sin tid; med god mat, musik. läsning, tv osv 

Och så finns det föreningar som bjuder in helt kollektivt

Däremot att spontant bli hembjuden till främmande människor

är inget lockande att tänka på för ett julfirande

Julen är framför allt en familjehögtid med dess egen mentalitet

och sätt att fira och bemöta varandra

Dessutom inbjuder ofta julen till tråkigheter 

mellan olika personer ingifta i familjen




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-25 19:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja bemötande attityder kan ge svar på tal men också göra en helt skral - liksom klä av en in på bara skinnet på gott och ont - Gott nytt år jag önska får!
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP