Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odödlig

Jag drömmer min bort till en främmande plats
där andarnas fröjd är förenad

Där köttet vår boning är upplöst av mull
och stilla i graven förstenad

Jag tror på min instinkt ty människors sed
är att vandra till nyfödda väsen

Som när schacket är spelat och löparen död
så uppstår den nyfödda pjäsen

Själen är är rörlig när kroppen i sömn
vila sitt nattliga drama

Lättsamt förenad men själens regi
som flyr till ett ljuvt panorama







Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 196 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-12-25 22:49



Bookmark and Share


  Nanna X
Återfödelsen gestaltad i dikt. Själarnas recycling, det måste ju vara bra.
2019-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant