Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul

Det tycks, has åsikter. Det sägs att det är för att Jesus föddes, att Odin for runt med gåvor, att det är en hednisk offertid, en skafferifest där man smörjer kråset. Det sägs det är Aliens. För mig har jul alltid varit snö och julgran. På några håll är det aldrig snö. Men jul.
Tänk om det var så att en farsa en gång, i ett fylledille, väckte sovande barn, en decembernatt, gav dom en huring och skrek: "NU KOMMER JULTOMTEN!"
Ja, det kan ju vara så.




Prosa av hansensson
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-26 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson