Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattentäkter

Runt oss samlas de drunknade djuren
ryggarna nyfödda öar
vid horisontens skär,
den redan utdömda skörden
lyfter en vinge, fladdrar till, stillnar
fladdrar till
än sover de, än sveper deras blickar
över molndjup, ofullkomlighet
dricker vi daggen ur blodnävans kupa
sköljer våra kroppar i rusande vatten




Fri vers av Grävling
Läst 148 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-28 15:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Du skapar stor skönhet för min inre blick !
2019-12-28

  Stanley Rydell
Suggestivt, som att sugas in i naturens hjärtslag med vattnets forsande in i ett tillstånd av tillhörighet med allt, ett reningsbad!
2019-12-28

  Judas Ekholm VIP
Ibland rasar varenda synaps - och den förlängda märgen sveps i väg. Sååå vackert!
2019-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling