Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Detta är ingen dikt om en skog

 

Ett oändligt hav av utropstecken

det är en skog att vandra i

för poeter att gå vilse i

jag ville skriva en glänta

med mjukt grönt gräs

och skira orkidéer

men jag vet för lite om blommor

 

men vad vet blommor om dikt

eller ens en skog

jag känner att det gör oss kvitt

och det är i det oavgjorda

som poesin får liv

 

ett - ett: en sonett

två - två: en canzona eller så

tre - tre: en dubbel haiku

 

och alla andra resultat

av de fria ordens spel




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-31 01:58



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ett stycke poesi som är fyllt av diktandets villkor. Brukar inte gilla sådant, men de här raderna är välgenomtänkta och ger mycket att fundera över.
2020-01-08

  Elaine.S VIP
Underfundig och inspirerande att läsa.
2020-01-07

  lodjuret/seglare VIP
Att 'storebror ser dig', har en ju hört. Men vad gör naturen självt, för att börja tala om storasyster, o andra syskon i en möjliga skara.
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe